Aardappel broodjes

Heerlijke zachte en luchtige aardappelbroodjes. Je kan ze ook zonder aardappelen maken, maar dan heb je kans dat ze minder luchtiger worden.

Ingrediënten:

4 middelmaat aardappelen.
3 eieren
1 blokje gist
1 glas suiker
1 glas olie
500 gram bloem

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en kook ze in water met een snufje zout.
Als ze gekookt zijn haal je ze door een fijne zeef heen. Je prakt de aardappels met een lepel door de zeef of met een staafmixer. En dat doe je in een kom, dan doe je de eieren, gist, suiker, olie erbij. Met je hand roeren, dan stap voor stap de bloem er bij doen.
Als het goed is moet de deeg plakkerig zijn als je alle bloem er bij hebt gedaan.

Deze deeg hoef je niet te kneden, dus zodra alles bij elkaar is doe je een zak erover en laat het ongeveer een half uur rijzen.
Pak telkens een kleine bolletje van de deeg, ongeveer zo groot als een mandarijn, het zal plakken daarom doe je elke keer bloem op je hand en niet kneden. Die bolletjes gewoon gelijk bol maken en leg het op een bakplaat met bakpapier.

Dan afdekken met een theedoek en laat je het ongeveer 30 a 45 minuten rijzen.
Je zal merken dat ze groot zijn geworden. Oven verwarmen en op 180 gaar bakken.
Je zal merken dat ze snel bruin worden maar de oven blijft hoog.
Zodra je ze er uit hebt gehaald, smeer je ze nog warm met warme abrikozenjam en gelijk cocos erover heen strooien.
Ze zijn heel zacht en luchtig.

 

broodjes

Plaats een reactie