Muffins/cupcakejes

Dit zijn geen gewone muffins, maar snoep muffins. Eens iets anders dan die saaie naturel muffins. De cakejes zijn zo lekker luchtig en zacht. Kijk snel voor de inspiratie.

Ingrediënten:

  • 1 glas melk
  • halve glas olie
  • 1 glas suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 glazen meel
  • 4 eieren

* Hiervoor gebruik ik een Marokkaanse theeglas.

Bereidingswijze:

  • Mix de eieren goed samen met de suiker voor ongeveer 10 minuten (zo word het beslag luchtig). Vervolgens voeg je de glas melk en de glas olie toe en mix je dit ook samen. Dan doe je de vanillesuiker en de bakpoeder erbij en mix je dit ook goed. Je blijft dit ondertussen door elkaar mixen. Vervolgens doe je de 2 glazen meel er beetje bij beetje bij en mix je dit ook goed samen tot een egaal en schuimig beslag.
  • Je vult de vormpjes met het beslag. Deze vul je wat meer dan de helft! Zorg ervoor dat je oven is voorverwarmd.
    Bak de cakejes op 170 graden voor 25 minuten.
  • Prik na die 25 minuten met een satestokje door de cakejes. Komt het satestokje er schoon uit dan zijn de cakejes klaar. Maar zien de cakejes er nog een beetje wit uit, laat de cakejes er dan nog maar voor ongeveer 5 minuten in zitten. Dan krijgen ze een mooie goud bruine kleur.

Wil je dat de cake ver boven de vormpjes komt, dan moet je de vormpjes net niet helemaal vol maken. Dan krijg je lekkere hoge muffins. Maar wil je er cupcakejes van maken, dan moet je de vormpjes net iets meer dan de helft vullen.

Botercreme topping:

  • 125 gram poedersuiker
  • 125 gram roomboter (van te voren uit de koelkast halen, want dan word de boter zacht)
  • 1 theelepel vanille aroma

Mix de boter goed en voeg hier telkens de poedersuiker aan toe. Mix dit vervolgens weer goed samen en doe hier de 1 theelepel vanille aroma bij. Dit mix je weer samen en klaar is je topping!

Bovenop de topping heb ik snoep kersen, chocolade balletjes en snoep spikkels gebruikt.
Voordat ik de chocolade balletjes erop heb gestrooid heb ik de cake eerst ingesmeerd met honing.

Tip: Je kunt er zelf nog kleurstof of een andere smaak aan toevoegen!

SAMSUNGSAMSUNG

SAMSUNG

Hieronder nog een aantal cakejes in een standaard die van hetzelfde cake recept is gemaakt. Alleen heb ik een kleurstof gebruikt bij de botercreme, want je ziet dat deze botercreme licht paars van kleur is.

SAMSUNG

Dit is de THEEGLAS die ik gebruik.
Ik had helaas geen losse foto van de theeglas hihih

SAMSUNG

2 reacties

  1. Ze zien er super uit! ❤

    1. Shokran…Het is het proberen zeker waard.

      Er staan nog meer lekkere recepten bij, dus kijk gerust verder.

Plaats een reactie