Boterkoekjes met caramel

Een goed idee voor de aankomende El3ied. Een lekkere smaak van boter, caramel en chocolade. Probeer het recept uit en je zult merken dat ik gelijk heb.

Ingrediënten:

  • 250 gr boter
  • 2 eigeel
  • 2 hele eieren
  • 200 gr  poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr maïzena
  • 250 gr bloem
  • 1  zakje bakpoeder
  • kant en klare Caramel oftewel zelf maken d.m.v. (Gecondenseerde melk 1½ liter water in een  snelkookpan, het blikje erin en goed afsluiten. 45 min koken en laten  afkoelen)
  • gesmolten bruine chocolade

Bereidingswijze:

  • Klop de boter en suiker tot  een crème. Voeg de eigelen en hele eieren toe en meng het goed. Doe daar de maïzena, bakpoeder en bloem erbij.
    Alles mengen tot een zacht deeg  dat niet aan je handen plakt.
  • Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
    Steek hieruit maan vormpjes d.m.v. een glas, maar dan niet een heel rondje. Dus zeg maar tot de helft van de ronde glas. Leg van te voren een bakblik met bakpapier klaar, zodat je de maanvormpjes direct daar op kan leggen.
  • Bak ze op 150 graden gaar en laat ze daarna afkoelen. Plak twee koekjes op elkaar met een laagje Caramel er tussen.
    Dompel ze aan beide kanten in de gesmolten bruine chocolade en leg ze terug op het bakpapier die op de bakblik ligt.
    Als je alles hebt gedaan dan heb je weer een volle bakblik, maar dan met Caramel ertussen en aan beide kanten gedompeld in chocola.
  • Leg dit weg en laat het rusten op een koele plek, desnoods even in de koelkast. Als de chocolade hard is geworden dan kun je ze mooi in een bord leggen.

Tip: Als variatie kan je ook i.p.v. bruine chocolade ook witte chocolade gebruiken. Of je kan i.p.v. caramel ook iets anders tussen de maantjes doen, zoals jam of chocolade. Het is maar net wat je lekker vindt. Maar ik moet je zeggen met caramel en bruine chocolade is die het lekkerst.

Op de foto zie je dat de chocolade er nog nattig uitziet. Nou ik had de koekjes in de koelkast gezet, maar die dag was het zo warm met el3ied dat het geen zin had. Want de chocolade smolt heel snel, ook al had ik ze al een paar keer terug gezet in de koelkast.
Maar ze waren toch lekker hihihih….

SAMSUNGSAMSUNG

Plaats een reactie