Rmensemmen gevuld met een sausje

Nou dan nu rmensemmen gevuld met een lekker sausje wat een pizza smaakje geeft.
Scroll snel naar beneden voor de foto’s.

Ook hier gebruik je gewoon het basis recept voor rmensemmen in mijn eerdere recept.

Voor de vulling:

  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 1/2 rode paprika
  • paprika poeder
  • zout
  • Marokkaanse kruiden
  • zwarte en witte peper

Bereidingswijze vulling:

Doe alle ingrediënten in een diepe maatbeker. Maak alles fijn met een staafmixer. Blijf op en neer mixen met de staafmixer totdat alles fijn is gemalen tot een tomaten sausje. Leg dit even weg totdat je de rmensemmen deeg hebt gemaakt en uitgewerkt.

Als je van vlees houdt, dan kan je er gehakt of kipfile bij doen. Je kan het gewoon zo rauw bij de rest van de ingrediënten mixen met de staafmixer.

Ingrediënten rmensemmen:

  • 1 kilo meel
  • 600 tot 700 ml lauw water (begin met 600 ml water, als het nog te dik is beetje bij beetje water bij doen, totdat je de gewenste structuur hebt bereikt, dus totdat je het deeg bij elkaar kunt doen)
  • halve kom fijne smid, is ongeveer 150 gram
  • beetje zout

Bereidingswijze:

1 kilo meel haal je 7 rmensemmen uit. Doe de 1 kilo meel samen met 150 gram in een kom. Begin er een beetje water bij te doen en dan een beetje zout. Begin het deeg te kneden en doe er steeds water bij totdat het deeg 1 geheel is. Niet teveel water bij doen anders word het deeg plakkerig.

Na het kneden meteen bolletjes maken van gelijke stukken. NIET laten rusten,want dan dijt het uit en kun je later niet mooi vouwen. Nog niet met olie besmeren. Wanneer je de bolletjes hebt gemaakt dan wel maximaal 5 minuten laten rusten, bolletjes rmensemmen helemaal met olie invetten en laat ze weer even voor ongeveer 10 minuten rusten.

Nu kun je de bolletjes uitwerken. Pak 1 bolletje en begin met je handen het uit te drukken in een grote ronde vorm. Maak ze niet al te dun, want anders scheurt het deeg. Gooi er geen smid meer op, want anders worden de rmensemmens hard. Dus gewoon besmeren met olie.

Je hebt nu een mooie ronde vorm. Leg met een lepel de vulling gespreid over de ronde vorm. Niet te veel vullen, anders komt de vulling eruit als je het pakketje later iets moet aandrukken voor een mooie vierkant.

Als je dat hebt gedaan begin de bovenkant naar het midden te vouwen en de onderkant ook naar het midden te vouwen. Dan pak je weer de linkerkant naar het midden en de rechterkant ook weer naar het midden. De uiteinden van de rechterkant stop je tussen de 2 lagen. Dan heb je een mooie pakketje. Laat dat even rusten en begin alvast een ander bolletje uit te werken, daar doe je precies hetzelfde en maak je er ook een mooie pakketje van. Leg die weg en pak het eerste pakketje en begin die weer met je handen uit te drukken in een mooie grote vierkant. druk niet te hard, anders scheurt het deeg.

Zo ga je verder met elk bolletje en bak ze 1 voor 1 in een pizzapan oftewel een anegdem (die zwarte pan). In een anegdem worden ze het lekkerst. Druppel met je handen een beetje olie bij het bakken van de rmensemmens. Want de pan moet wel een beetje vettig zijn.

~En dit is het resultaat.~

SAMSUNGSAMSUNG

Plaats een reactie