Deze rolcake is nog lekkerder dan die van de supermarkt. Lekkere luchtige cake en je kan de cake met verschillende smaken vullen. Probeer het recept gauw uit!
Vulling:
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klop-fix
- 1 pakje saroma banaan smaak, half van het pakje gebruiken
Zo ziet het pakje er uit. maar dan die met banaan smaak.
Hoe ga je te werk voor de rolcake:
- Begin met de eidooier en het eiwit van elkaar te scheiden.
- Klop de eidooiers samen met het heet water op tot een schuimige massa.
- Voeg lepel na lepel de suiker toe terwijl je blijft roeren.
- Dit opkloppen tot de massa dik lopend wordt
- Klop het eiwit stijf (totdat je het kan omdraaien ).
- Bovenop het stijfgeklopte eiwit, zeven we de bloem.
- Dit zeer voorzichtig mengen.
- Leg bakpapier op je bakplaat.
- Smeer de massa open, zorg dat het een mooie rechthoek is.
- Dit ongeveer 10/15 minuten laten bakken op 175°C.
- Alvorens de cake uit de oven te halen, prik je best eens met een baknaald om te zien of het goed gebakken is.
- Maak een handdoek vochtig en leg hem open.
- Haal de cake uit de oven en leg de cake op de handdoek met het bakpapier naar boven.
- Haal nu voorzichtig het bakpapier van de cake.
- Rol samen met de handdoek de cake op en druk zachtjes aan.
- Ontrol het geheel weer.
- Mix de slagroom met pakje banaan saroma smeer snel over de cake
- Rol dit alles weer op.