Rolcake banaan

Deze rolcake is nog lekkerder dan die van de supermarkt. Lekkere luchtige cake en je kan de cake met verschillende smaken vullen. Probeer het recept gauw uit!

 

Vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klop-fix
  • 1 pakje saroma banaan smaak,  half van het pakje gebruiken

 

Zo ziet het pakje er uit. maar dan die met banaan smaak.

Beschrijving: [Afbeelding: Saroma_aardbei.gif]

 

Hoe ga je te werk voor de rolcake:

  • Begin met de eidooier en het eiwit van elkaar te scheiden.
  • Klop de eidooiers samen met het heet water op tot een schuimige massa.
  • Voeg lepel na lepel de suiker toe terwijl je blijft roeren.
  • Dit opkloppen tot de massa dik lopend wordt
  • Klop het eiwit stijf (totdat je het kan omdraaien ).
  • Bovenop het stijfgeklopte eiwit, zeven we de bloem.
  • Dit zeer voorzichtig mengen.
  • Leg bakpapier op je bakplaat.
  • Smeer de massa open, zorg dat het een mooie rechthoek is.
  • Dit ongeveer 10/15 minuten laten bakken op 175°C.
  • Alvorens de cake uit de oven te halen, prik je best eens met een baknaald om te zien of het goed gebakken is.
  • Maak een handdoek vochtig en leg hem open.
  • Haal de cake uit de oven en leg de cake op de handdoek met het bakpapier naar boven.
  • Haal nu voorzichtig het bakpapier van de cake.
  • Rol samen met de handdoek de cake op en druk zachtjes aan.
  • Ontrol het geheel weer.
  • Mix de slagroom met pakje banaan saroma smeer snel over de cake
  • Rol dit alles weer op.

 

SAMSUNG

Plaats een reactie