Jam koekjes

Heerlijke koekjes met een botersmaakje, jam en amandelen. Het deeg is snel bereid en ze hoeven niet zo lang de oven in. En de koekjes zien er ook nog eens mooi en lekker uit.

Ingredienten:

  • 1 ei, gescheiden
  • 150 gr gemalen amandelen (ik heb het gewoon op gevoel gedaan)
  • 2 tl citroensap (vers) of uit flesje
  • 100 gr roomboter
  • 125-150 gr bloem (hangt van de grote van het ei af en hoe plakkering je mengsel nog is.)
  • 75 gr suiker
  • Aardbeienjam of andere jam naar keuze

Bereidingswijze:

  • Meng met je handen de boter met de suiker romig en voeg de eidooier en citroensap toe. Meng dit goed (door goed te mengen maak ik rondjes met mijn vingertopjes).
  • Doe dan beetje bij beetje bloem erbij tot je een zacht deeg kunt maken dat niet meer aan je handen plakt (niet te lang kneden, gewoon tot het egaal is). Merk je dat het deeg nog steeds plakt doe er dan wat meel bij totdat het niet meer plakt.
  • Maak er kleine bolletjes van en rol die eerst door het eiwit, dan door de gemalen amandelen en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Duw met je duim een kuiltje erin en vul die met jam. Je kan ook de jam er pas in doen als de koekjes gebakken zijn. dan blijft de jam mooi zijn kleur houden, dat doe ik namelijk altijd.
    Bak ze op 180 graden voor 10-12 minuten gaar.

Tip: voor de variatie kan je ook verschillende jam soorten gebruiken. zoals abrikozen of ananas jam.

~En Voila klaar zijn de koekjes~

SAMSUNGSAMSUNG

Plaats een reactie